Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer almakta olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonları için uzman erbaş, çavuş alımları gerçekleştirmektedir.

Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığı 24 bin uzman erbaş alımı ilanı yayımdan kaldırılmış ve bundan sonra başvuruların alınmayacağı belirtilmişti. Sanıyoruz ki yeni atanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı rütbelileri orduyu profesyonel bir düzeye sokmak ve eğitimli adayları orduya almak için KPSS şartının getirilmesini uygun buldu.

KPSS ŞARTI GETİRİLMİŞTİR!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş, çavuş alımı ilanına müracaat edecek olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmekte ve puanının okunmuş olması şartı bulunmaktadır.

TABAN PUAN ŞARTI NEDİR

KPSS şartı uzman erbaş ve çavuş alımına getirildi peki taban puan şartı bulunuyor mu? Buna göre yeni yayımlanan başvuru kılavuzunu İşin Olsa ekibi olarak inceledik ancak sadece mezuniyete göre KPSS'ye girme şartının yer aldığını gördük. Yani şu an için KPSS şartında taban puan bulunmuyor fakat bundan sonra ki alımlarda KPSS 60 ve üzeri puan şartı aranabilir. Jandarma Genel Komutanlığından her hangi bir bildiri yayımlanmadı ancak JGM'de KPSS şartı arayarak uzman çavuş alımı gerçekleştirebilir.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim