İç ve dış güvenlik konusunda önemli operasyonlar düzenleyen ve FETÖ'cü askerlerin meslekten ihraç edilmesinden sonra son günlerde personel sayısı konusunda sıkıntılar çekmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için sonunda harekete geçildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için 2018 yılında çok sayıda askeri personel alımının yapılması beklenmekteydi ancak kesin olarak kaç kişilik alımların yapılacağı bilinmiyordu ve sonunda merakla beklenen konu hakkında duyuru geldi. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hangi pozisyonlar için kaç kişilik personel alımı yapacak.

43 BİN ASKERİ PERSONEL ALINACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 2018 yılının başından sonuna kadar toplam 43 bin personel alımı yapacak. Peki askeri personel alımları hangi rütbeler için yapılacak.

3 bin 755 subay
5 bin 375 astsubay
13 bin 213 uzman erbaş
20 bin 595 sözleşmeli er

Yukarıda hangi rütbeler için kaç kişilik askeri personel alınacağı belirtilmiş olup toplam 43 bin kişilik askeri personel alımı yapılacağı öğrenilmiştir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri belirtilen rütbeler için toplam 43 bin askeri personel alımı yapacak olup henüz ilanlar yayımlanmamıştır. Alımlar 2018 yılının başından sonuna kadar yapılacak olup kamuoyuna duyurular ve bildiriler yayımlandığında İşin Olsa olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz. Bildirimler için mobil uygulamamızı indiriniz.

Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim