Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan ve kuruldukları illerde devasa alanlara kurulan bir kısmı özelleştirilen Türk Şeker Fabrikalarının halen bir kısmı kamu yararına görevlerini sürdürmektedir. Buna göre ilgili kurumlar aralıklarla bünyelerinde ki açığı kapatmak için personel alımı yapmakta olup geçtiğimiz ay yayımlanan duyuruya Türkiye geneli çok sayıda rağbet oldu ve adaylar müracaatlarını gerçekleştirdi. Buna göre bir çok kadro için asil ile yedek listeler belirlendi. Adayların mülakat tarihleri kamuoyuna duyuruldu ve mülakatlar Türk Şeker Fabrikası tarafından başladı. Peki mülakatlar nerelerde, nasıl yapılacak?

Mülakatlar Neler Sorulacak?

Türk Şeker Fabrikasında mülakatlar nelerin sorulacağına yönelik net bir bilgi verilmedi. Fakat adaylara 4 adet sorunun sorulacağı 1 sorunun sözlü diğer soruların ise klasik yazılı yöntem ile sorulacağı belirtildi. 3 sorunun 2'sinin mesleki bilgi 1'inin ise genel kültür sorusu olduğu belirtilirken her sorunun puan değerinin 25 olduğu ve kontenjana girebilmek için adayların en az 70'in üzerinde puan alması gerektiği belirtildi. 70 puanın altında puan alanlar kontenjana giremeyecek ve fabrikaya alınmayacaktır.

Mülakatlar Nerelerde Yapılacak?

Mülakatlar fabrika genel müdürlüklerin belirlediği adreslerde yapılacak olup adayların bu adreslerde ilgili tarihlerde hazır bulunmaları gerekmektedir. Mülakata katılmayan adaylar bir daha sınava alınmayacak olup kadrolar dolmasa dahi 70'in altında puan alan adayların fabrikaya yerleşme işlemleri mesleki bilgi yetersizliği ya da genel kültür bilgi yetersizliği dolayısı ile gerçekleştirilmeyecek olup bir sonraki atamalarda yeni adaylar çağrılacaktır.