Birçok kişinin merakla beklediği verilerden biri olan ağustos ayı enflasyon oranı bugün TÜİK tarafından açıklandı. Özellikle TEFE, TÜFE ve ÜFE oranlarının açıklanması ile binlerce kişi yeni enflasyon oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Bu noktada TĞİK tarafından yapılan açıklamada tüketici fiyatları endeksi olan TÜFE ağustos ayında yüzde 0,86artış gösterirken yıllık olarak iseoran yüzde15,01'e geriledi. Temmuz ayı için açıklanan rakamlarda tüketici fiyat endeksi olan TÜFE aylık olarak yüzde 1,36 artış göstermişti.

Enflasyon Oranı Son 15 Ayın En Düşüğü

TÜİK tarafından açıklanan rakamlarda ağustos ayında tüketici fiyat endeksi yüzde 0,86 oranında bir artış göstererek, bu yılın en düşük ikinci aylık enflasyonu olarak açıklanmış oldu. Bunun yanı sıra yıllık bazda bakıldığında enflasyon yüzde 1,64 puan azalarak temmuzda yüzde 16,65 olarak seyretmiş olup ağustos ayı itibari ile ise yüzde 15,01'e geriledi. Böylece yıllık enflasyon ayrıca son 15 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu.

En Yüksek Artış Tütün ve Alkollü İçeceklerde Görüldü

Mal sepetinde yer alan ve ana harcama grupları açısından 2019 yılı ağustos ayında endeksinde bulunan ürün ve mal gruplarından, eğitimde %4,26, konutta %2,04, çeşitli mal ve hizmetlerde %0,89 ve lokanta ve otellerde %0,75 artış gerçekleştiği açıklandı. Ayrıca yıllık en fazla artış %41,42 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşmiş bulunuyor.