Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) personel alımı yapacağını hafta başında ilan etnişti. Söz konusu duyuru Önce Devlet Personel Başkanlığı tarafından daha sonra ise Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanarak başvurular başlamıştı ve artık başvurularda son saatlere girildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu toplamda 500 işçi alımı yapacak olup bu yönde alım pozisyonu Madencilik alanında Pano ayak üretim işçiliği olarak belirtildi. Alımlar 3 farklı il için yapılacak.

Bu yönde Karabük'te 50, Zonguldak'ta 350 ve Bartın'da 100 olmak üzere toplamda 500 kişi alınacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için En az ilkokul Mezunu olmaları, Askerliğini yapmış olmaları veya bağlantısı olmamaları, En az ilkokul mezunu olmaları ve 32 yaşından büyük olmamaları gereklidir. 

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Taşkömürü Kurumuna alım yapılacak 500 işçi için işe girmeye hak kazanacak adayların tespiti için adaylara kura çekimi yapılacaktır Söz konusu kura çekimler 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.

Zonguldak ili için Zonguldak Site (Bahçelievler) kapalı Spor salonunda, Amasra/Bartın ili için Amasra Müessese Müdürlüğü sinema salonunda ve Karabük ili için Karabük Nikah salonunda kura çekimi yapılacaktır.

Kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan adaylar; Kurumumuzca sevk edilecekleri tam teşekkülü hastaneler tarafından, 20.06.2012 tarih ve 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kurallarına uygun olarak hazırlanan TTK Beden Gücü Yönergesinin hükümlerine göre yapılacak olan sağlık muayeneleri sonucunda alacakları “Yeraltında panoayak üretim işçiliği sanatında çalışır” kararlı sağlık raporlarına müteakip işe başlatılacaklardır. İlanın tam metnine Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim