Milli Savunma Bakanlığı açık personel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için subay ve astsubay alımlarına ara vermeden yıllardır devam ediyor ve PERTEM aracılığı ile geçtiğimiz gün subay alımı ilanı duyuruldu şimdi ise adaylar gözlerini TSK astsubay alımına çevirdi. Bilindiği üzere içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden en çok etkilenen pozisyonlardan bir tanesi askeri sınıflar oldu. Halk ile iç içe olmak zorunda kalan ya da er rütbesindeki askerler ile beraber kalmak zorunda kalan ve bu sebepten dolayı korona virüse en çok yakalanan mesleklerden bir tanesi olan askeri sınıfa ihtiyaçların kapatılması için alımlar yapılıyor. Astsubay ilanını merakla bekleyen adaylar ilanın ne zaman geleceğini merak ediyor.

1 Aralıktan Sonra Gelebilir

Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS bilindiği üzere 6 Eylül'de yapıldı ve 22 Ekim'de sonuçları açıklandı. Ön lisans KPSS ise 25 Ekim'de yapıldı sonuçları ise 26 Kasım'da açıklanacak. Sınıflar, ortalama, standart sapma değerleri belli olduktan sonra TSK hızlı bir şekilde taban puanları belirleyecek ve ilana çıkacak. Astsubay alımlarında yoğunlukla kadro ön lisans adaylarına veriliyor ve bu sebepten dolayı ilan 26 Kasımdan sonra yapılacak. Sınavın açıklanmasıyla birlikte standart sapma ortalama değerlerde anormal bir değişiklik olmadığı sürece geçtiğimiz senelerde belirlenen baraj puanları ve şartları değişmeden kamuoyuna 1 Aralık itibari ile ilanların gelmesi beklenmektedir.

Askeri ilanlardan haberdar olmak ister misiniz? Hemen aşağıdaki link üzerinden uygulamamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.