Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün önemli bir açıklama yapıldı ve ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar tarafından geldi Hulisi Akar tarafından yapılan açıklama da Türk Silahlı Kuvvetlerinde korona virüsü için önlemlerin alındığını yurt dışı heyetlerinin görüşmelerine kısıtlamaların getirildiğini belirtirken el sıkışmaların yasaklandığı, iinlerin ise iptal edildiğini vurguladı. İşte bakan tarafından yapılan o resmi açıklama.

Bakandan Resmi Açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar tarafından yapılan resmi açıklama da“Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak. Ayrıca TSK’da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk.” ifadeleri kullanıldı.

Buna göre ilgili kararın yine Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da uygulanacağı ön görülmektedir. İzinlerin ne zamana kadar iptal olacağına yönelik her hangi bir bilgi verilmedi. Fakat önümizdeki günlerde korona virüsüne karşın Sağlık Bakanlığının yapacağı açıklamalar ile gelişmeler değişebilir.

Editör: TE Bilisim