Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yurt içi ile yurt dışı operasyonlarında başarılı bir şekilde görevlerine devam etmekte olup bünyelerine bağlı bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile iş birlikli çalışmalarını da sürdürmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açık askeri personel pozisyonlarını tespit ederek ilanlar hazırlamakta ve bu ilanları Milli Savunma Bakanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktadır. Buna göre bu sene Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 20 bin 595 sözleşmeli er alımı yapacak. Peki sözleşmeli er alımlarına kimler başvuru yapabilecek, detaylar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılının sonuna kadar toplam 20 bin 595 sözleşmeli er alımı yapacak. Peki başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Silah taşımaya engeli bulunmamak
Fiziğinde kusuru olmamak
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak

Yukarıda belirtilmiş şartlar genel olarak aranmakta olan sözleşmeli er alımı şartlar arasında yer almaktadır. Bu şartlara alımı yapacak olan kuvvet komutanlığı ek nitelikler de isteyebilmektedir.

Sözleşmeli Er Alımlarından Haberdar Olmak İster Misin?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz

Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim