Toyota Çok Sayıda İşçi Alımı Yapacak

Yeni projesine gelecek yıl başlayacak olan Toyota işçi alımları yapacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer yaptığı açıklamada önemli sayıda işçi alımını gelecek yılın ilk aylarında yapacaklarını açıkladı. Arifiye ilçesindeki fabrika yerleşkesinde düzenlenen iftar programının ardından gazetecilere açıklama yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, artık 112 saniye üretim hızı ile çalıştıklarını bu nedenle de ihtiyaca yönelik işçi alımı yapacaklarını belirtti.

Özer aynı zamanda aldıkları geçici işçilerden iyi olanları daimi kadroya geçirdiklerini dile getirerek Türkiye İş Kurumu'ndan bu aşamada alım yapmadıklarını ancak ilerleyen zamanlarda alım yapacaklarını söyledi. Yeni projeleri kapsamında önümüzdeki yıl işçi alımı yapacaklarını belirten Özer, ocak ayında olmasa da daha sonraki aylarda alımları yapacaklarını belirtti.

İşçi eylemleri hakkında da konuşan Özer, İşçilerin sendikaya üye olmasına hiçbir şekilde karşı çıkmadıklarını belirterek, İşçimizin kararının başımızın üstünde yeri var ifadelerini kullandı. Henğz hükümetin kurulmamış olmasının kendilerini olumsuz etkilemediğini belirten Özer, aynı hızla ihracatlarının devam ettiğini belirtti. Rusya'daki krizin olumsuz etkilerini gördüklerini dile getiren Özer, Rusya'ya yaptığımız ihracat azaldı bundan dolayı da hem hacmimiz hem de değer olarak ihracatımız azaldı fakat bunun yanında Türkiye pazarı ilk 6 ayda yüzde 50 arttı dedi.

Editör: TE Bilisim