Türkiye’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak yeni konutlara kura ile katılım sağlanabilirken, bir yandan da Türkiye Geneli Açık Satış Listesi ile satılmayan evler için şartsız ve kurasız satış süreci başlatılıyor. Bu kapsam dahilinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Mayıs 2020 listesi doğrultusunda belirlenen bölgelerdeki evlerden satın alabilmek ve düşük peşinat, uygun taksitlerle ödeme yapabilmek mümkün. Belirli aralıklarla yayınlanan bu ilanları, TOKİ internet sitesi üzerinden takip ederek, istenilen bölgede satışa çıkan evlerle ev sahibi olabilmek mümkün.

Peşinat 7 bin TL!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre şu anda en çok dikkat çeken projelerden birisi Çankırı. 46 adet konutun bulunduğu bu alandaki evler için ödenmesi gereken 7 bin TL peşinatın dışında herhangi bir ek ücret ödenmeden taksitler ödenmeye başlanabilir.

Şu anda projede satışa çıkan konutların bulunduğu iller ise şöyle; Mersin, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Çankırı, Malatya, Niğde, Tunceli, Afyonkarahisar, Bitlis, Rize, Hatay, Kars, Samsun, Kayseri, Sinop, Ankara, Şanlıurfa, Balıkesir, Antalya.

TOKİ satışa çıkan evler nasıl alınır?

TOKİ tarafından satışa sunulan konutlar için ilandaki adımları takip etmek, ödeme yapılacak banka üzerinden ödemeleri gerçekleştirerek başvuru gerçekleştirmek yeterli.

https://www.toki.gov.tr/satis/tr/projeler adresi üzerinden her zaman erişim sağlanabilecek projeler sayfasında, sürekli yenilenen ilanları takip ederek TOKİ’nin satışa sunduğu evleri satın alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim