Ülkemizden Avrupa Birliği ülkelerine her sene işçi götürülmektedir. Önceki yıllarda AB'deki işçi gücü çok az olduğu için ilk uğrak adresleri Türkiye olmaktaydı. Ancak Suriye'de ve Orta Doğu ülkelerinde meydana gelen karışıklıklardan sonra pek çok kişi Avrupa ülkelerine sığınmacı olarak başvurdu. Başvurusu kabul edilen sığınmacıların bir kısmı işçi olarak istihdam edildiği için Türkiye'den işçi götürülmesi de azaldı. Yine de Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün tarafından çok önemli bir haber verildi ve 100 bin kişilik işçi götürmeyi planladıklarını belirtti.

FARKLI ÜLKELERDE ÇALIŞACAKLAR

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün tarafından yapılan duyuruda 2019 yılı sonunda yurt dışından toplam 10 bin 100 proje aldıklarını bu projeler kapsamında 400 milyar dolar aldıklarını vurguladı ve projelerin devam ettiğini söyledi. İşçileri Türkiye'den alarak proje aldıkları dünyanın farklı noktalarına götürdükleri oralarda istihdam ettirdiklerini belirterek 2020 senesi için büyük müjdeyi verdi.

100 BİN KİŞİ GÖTÜRÜLECEK

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün tarafından yapılan açıklama da oldukça uygun fiyata (Çin standartları) fakat Avrupa Birliği kalitesinde iş yaptıklarını vurgulayarak 2020 yılında yurt dışına 100 bin işçi götüreceklerini söyledi. Buna göre işçilerin vasıflı ya da vasıfsız olması fark etmemekte olup işe alım süreçleri ve götürme süreçlerinin nasıl olduğuna dair net bir bilgi olmazken yakın zamanda konu hakkında açıklama yapılacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim