Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün kamuoyuna 115 kişilik daimi işçi alımı ilanı yayımlandı. Bu ilanda tüm Türkiye geneli başvuru yapılmasına olanak sağlandı ve müracaatlar alındı. Başvuruları sadece en az lise mezunu adaylar yapmış olup lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu adayların da müracaat ettiği görülmektedir. Peki Ticaret Bakanlığı 115 kamu personeli alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?

Ticaret Bakanlığı 115 personel alımı kura çekimi 25 Şubat 2021 saat 11.00 itibari ile başlayacak. Adaylar kura çekimini ticaret.gov.tr adresinden canlı olarak izleyebilecek olup salona alım olmayacaktır. Kura çekimi aynı gün sona erecek. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacaktır?

Genel olarak kura çekim işlemleri bittikten sonra kontrol etme ve imza işlemlerinin ardından belgeler tarayıcı vasıtası ile bilgisayar ortamına oradan da resmi siteye aktarılmaktadır. Bu 115 kişilik alımda sayı fazla olmadığı için 25 Şubat akşam saat 19.00'dan sonra ya da 26 Şubat tarihinden itibaren sonuçların açıklanması ön görülmektedir.

Rekor Başvuru Oldu

Pandemi öncesi kamu ilanlarına yoğun başvuru olmamaktaydı. Pandemi sonrası müracaatlarda epey artış yaşanmaya başlandı. Özellikle uzaktan eğitimden dolayı bir çok aday bu ilanları takip etmeye ve müracaat etmeye de başladı. Güvenlik görevlisi alımına 20.100 kişi başvurdu toplam 70 kişilik alım olacak. Beden işçisi alımına ise 48.830 kişilik müracaat yapıldı toplam 45 kişilik alım yapılacaktır. Sonuçlar açıklandığında anlık öğrenmek için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan