Sürekli gündemde olan konulardan bir tanesi. Taşeron işci ne zaman vasıf değiştirecek? Ne zaman tamamen memur sayılacak? ve en çok merak edilen konu taşeron işciler memur sıfatına geçtikten sonra ne kadar zam alacak? İşte bu soruların cevabı tamamen belirdi. İşte sizlere bu soruların cevapları!
Devlet, 720 bin adet taşeron işciye memur sıfatı tanıdı. Sözleşmeli personel olarak devletin bünyesine girecek olan 720 bin adet taşeron işcinin ne kadar zam alacağıda geçtiğimiz günlerde belli oldu. Yavaş yavaş bu konu hakkında tüm detaylar ortaya çıkıyorken gelin şimdi taşeron işci memur sıfatına geçtikten sonra ne kadar zam alacakmış? hep birlikte öğrenelim.
Taşeron işciler en az memur kadar zam alacak. Asıl işlerini yapanlara özel olarak zamlar yapılacak ve kısa süre içerisinde tüm maaşlar eşit seviyeye getirilmiş olacak. Naci Ağbal, 720 bin adet taşeron işcinin sözleşmeli personel konusu hakkında brifing vererek tüm soruları tek kalemde cevapladı. 1 Kasım 2015 tarihinden itibaren taşeron işci olarak çalışan kişiler bu yasaya tabi tutulacaklar. Şuanda Naci Ağbal ve diğer kişiler tarafıdan 1 Kasım 2015 tarihi ön görülüyor fakat bu tarih heran değişebilir. Taşeron işciler yeni haberleri mutlaka takip etmeli ve ona göre hareket etmeliler.
Yeni yasa ile birlikte taşeron işcilik tamamen ortadan kalkmış olacak. Naci Ağbal aynı zamanda şunları dedi; ''Milletvekilleri her ne kadar karşı çıksa da taşeron işciler kesinlikle sınava tabii tutulacaklar ve bu sınav kesinlikle yapılacak.'' dedi. Ağbal yapılacak olan sınavların henüz belli olmadığını ve toplu olarak mı yapılacağını bilemediğini söyledi. Devlet eğer ihtiyaç duyursa yeni elemanlarını Devlet Personel Başkanlığına başvuracak ve bu şekilde alacak dedi.
Editör: TE Bilisim