Kamu kurumları resmi internet siteleri aracılığı ile performans programları ilan etmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının da yine diğer kurumlar gibi performans programı yayımlaması beklenirken sonunda performans programı yayımlandı.

Yayımlanmış olan performans programında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları hakkında bilgiler verildiği gibi yine TCDD'nin kendi bünyelerinde istihdam eden personel sayısı da duyurulmuş oldu. Peki TCDD'de toplam kaç personel çalışıyor. Yayımlanan verilere göre TCDD'de çalışan personel sayısı.

TCDD ÇALIŞAN PERSONEL SAYISI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından kamuoyuna ilan edilen performans programı incelendiğinde TCDD'nin toplam çalışan sayısının 14 bin 264 olduğu görülmektedir. 644 kadrolu, 8 bin 34 sözleşmeli personel ve 5 bin 586 işçi statüsünde TCDD'de istihdam etmektedir.

Yine TCDD'nin ortaklığında faaliyetlerini sürdürmekte olan kurumlarında ise toplam 13 bin 29 personelin çalıştığı görülmektedir. Personeller TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ ve TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi bünyesinde çalışmaktadır. TCDD'nin bu sene personel alımı yapıp yapmayacağı konusunda net bilgiler henüz bilinmemekte olup bu sene içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının bu sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirecekse hangi pozisyonlar için ve toplam kaç kişilik personel alımı yapılacağına ilişkin bilgilerin yakın zaman içerisinde kamuoyuna ilan edilmesi beklenmektedir.

PERSONEL İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim