Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan ve faaliyetlerine ara vermeden devam etmekte olan TCDD yeni yatırımları ile demir yollarından milyonlarca kişiyi her sene farklı noktalara taşımaktadır. TCDD yatırımlarına devam ederken yıllık olarak kamuoyuna faaliyet raporları hakkında da bilgi vermektedir.

TCDD'nin resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna paylaşılan performans programına bakıldığında ilgili kamu kurumunda kaç personelin görev yaptığı öğrenildi. Peki TCDD bünyesinde kaç personel çalışıyor, TCDD'nin bağlı olduğu ortak kuruluşlarında da kaç personelin çalıştığı öğrenildi.

TCDD TOPLAM PERSONEL SAYISI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının resmi internet sitesin verilen performans programına bakıldığında ilgili kurumda kaç kişinin çalıştığı görülmektedir. Buna göre TCDD'de kadrolu unvanlarda 644, sözleşmeli unvanlarda 8.034 ve işçi olarak 5.586 personel çalışmakta olup, toplam personel sayısı 14.264 olduğu öğrenildi. Yine TCDD'nin bağlı olduğu ortaklıkları hakkında da bilgi verildi.

Buna göre TÜLOMSAŞ A.Ş.’de 1.450, TÜVASAŞ A.Ş.’de 1.84, TÜDEMSAŞ A.Ş.’de 1.227 ve TCDD Taşımacılık A.Ş.’de 10.618 personelin bulunduğu belirtilmiş olup ilgili veriler geçtiğimiz seneye aittir yani bu verilerde ki personel sayılarına 2017 yılında yapılan atamaların da eklenmesi gerekiyor. Ancak çok yüklü bir personel alımı gerçekleştirilmediği için yine ilgili kurumlardaki istihdam eden personel sayısı ortalama olarak bu civarlardadır.

Editör: TE Bilisim