Taşeron işçilerle ilgili belirsizlikler sürerken, yargıya taşınan bir konuda emsal bir karara imza atıldı. Samsun’da yaşanan gelişmede, kadro öncesinde taşeron olarak çalışan işçinin itirazı kabul edildi.

Haklarını almak için itiraz etti!

Edinilen bilgiye göre Samsun’da Tarım İl Müdürlüğü’nde çalışan kişi mevsimlik işçi statüsünde bulunuyordu. 2001 yılına kadar bu statüde çalışan ve yeni düzenleme ile birlikte kadroya alınan işçi, 2009 senesinde ise emekli oldu. Ancak emeklilik sonrasında kadroya alınan işçi, bu nedenle işlemlerinin yanlış hesaplandığını ileri sürerek hakkını aramaya başladı. Kademe, derece gibi pek çok hakkının yanlış hesaplanması gibi konularda yanlışlıkların yapıldığını ve yeniden hesaplanarak haklarının verilmesini isteyen işçi için önemli karar Yargıtay’dan geldi. Yerel mahkemede başlayan yargı süreci Yargıtay ile sona ererken, elde edilen bu başarı Türkiye’deki milyonlarca taşeron işçi için de emsal teşkil etti.

Samsun 2. İş Mahkemesi tarafından ret edilen bu karar sonrasında temyiz ve Yargıtay ile birlikte devam eden süreçte, 2001 yılı öncesindeki hakların, kıdeme eklenmesi ve buna bağlı olarak oluşan hakların iade edilmesine karar verildi. Kesin kararın verildiği dava büyük bir umut verirken, budan sonraki süreçte de benzer durumdaki taşeron çalışanların yargı yolu bu sayede açılmış oldu.