Devlet Personel Başkanlığı (DPB), 4/D statüsünde görev alan bazı personelleri atadı. Taşeron tarihinde bir ilk olarak aktarılan atamada personellerin yeni statüsü 4/B olarak şekillendirildi. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada " Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler için 26 Ekim 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında atama kurası düzenlenmiştir. Düzenlenen kura ile; 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Ek 9 uncu maddesi gereğince, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca tespit edilip isimleri kamu kurum ve kuruluşlarına atama teklifleri yapılmak üzere liste halinde Başkanlığımıza bildirilen toplam 953 hak sahibinden 72' si İdari Büro Görevlisi, 881' i ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmaya hak kazanmıştır. "  ifadelerine yer verildi.

Toplam 953 hak sahibi vardı

Yapılan açıklama dahilinde toplam hak sahibinin 953 kişi olduğunu bunlardan 72' sinin büyük ilgi gören memuriyet pozisyonlarından olan Büro Görevlisi, 881 kişilik kısmının ise İdari Destek Görevlisi kadrosunda sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirildiği bilgileri aktarıldı. Bu sayede yapılan atamayla birlikte söz konusu kişiler, taşeron tarihinde bir ilk olarak kayıtlarda yerini aldılar. Ayrıca bahsi geçen atamayla birlikte bazı taşerondan kadroya geçen personeller de 4/B statüsüne atandılar.

Memur alımları yapılabilir

Zaman zaman ilgili kadrolardan açılan personel ihtiyacına yönelik alımlar yapılmaktadır. Söz konusu atama işlemlerinden sonra 4/D statüsüne personel alım ilanları yapılması gündeme gelebilir. Bu alımları takip etmek ve başvurular hakkında tüm bilgilere ilk siz ulaşmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ