Ülkemizde bilindiği üzere taşeron olarak istihdam etmekte olan işçilere kadronun verileceği duyurulmuştu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da ilk aşama da 450 bin işçinin taşeron yasası ile kadro alacağını belirtmişti.

Buna göre ülkemizde toplam 900 bin civarı taşeron işçi bulunmakta olup bu işçilerin yarısı kamuya geçecek. Fakat geriye kalan işçiler taşeron olarak kamu kurumlarında istihdam etmeye devam edecek. Pekihangi kurumlara kadro verilmeyecek, taşeron düzenlemesini kapsamayan kamu kurumları nelerdir, taşeron yasasında kadro verilmeyecek kurumlarsorularının yanıtı sonunda verildi.

56 KURUMA KÖTÜ HABER

KADRO ALAMAYACAK KURUMLARIN LİSTESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşerona kadro hakkında açıklama ve duyuru yapıldığında hangi kurumların kapsayacağı belirtilmişti ancak 5018 dışındaki özel bütçeli kurumların durumu hakkında her hangi bir bilgi verilmediği için 69 kurumda istihdam eden taşeron işçilere kadronun verilmeyeceği düşünülmekteydi. Bu kurumların bazılarına daha kadronun verilmesi uygun bulundu ancak halen çok sayıda kuruma kadro verilmeyecek. Buna göre toplam 56 kuruma taşeron yasası ile kadro verilmeyecek.

KADRO VERİLMEYECEK 56 KURUM LİSTESİ BURADAN BAKABİLİRSİNİZ

Ayrıca mobil uygulamalarımızı indirerek sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Sürekli olarak kamuya alınacak memur ilanlarını takip ediyor ve sürekli olarak size bildiriyoruz.

İŞİN OLSA Ücretsiz Android uygulamasını indirmek için Tıklayınız.

İŞİN OLSA Ücretsiz İOS uygulamasını indirmek için Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim