Ülkemizde istihdam etmekte olan 450 bin civarı taşeron işçinin yasa ile kamuya geçiş yapması beklenmektedir. Buna göre işçilerin kamuya geçmeden sınava gireceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklandı.

Bu sınav işçilerin gözünü korkutmuş gibi gözüküyor ki sınav nasıl olacak, taşerona kadro sınavı detayları nedir gibi soruların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Peki taşeron yasasına göre kamuya geçecek olan işçiler nasıl bir sınava girecek ve detaylar nedir?

SINAVDAN NASIL GEÇİLİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamada taşerona kadro sınavında geçmek için işçilerin 10 üzerinden 6 puan almasının gerektiğini belirtti. Buna göre işçilerin yarıdan daha fazla bilgi sahibi olması bekleniyor.

SINAV NASIL OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da sınavın KPSS gibi olmayacağı, kolay olacağı ve adayları elemek için sınavın yapılmayacağı belirtildi.

Taşerona kadro sınavı İŞKUR tarafından yapılacak olup yine sınavı geçecek olan adayların mülakata alınacağı belirtildi. Ancak 450 bin işçinin sınava girmesi, sınav kağıtlarının okunması, mülakatlarının tamamlanması ve güvenlik soruşturmaları derken işçilerin kamuya geçiş sürelerinin giderek artacağı tahmin edilmektedir.

Android Uygulamamızı Ücretsiz indirerek sürekli gelişmelerden haberdar olmak için >>>> Tıklayınız.

İOS Uygulamamızı Ücretsiz indirerek sürekli gelişmelerden haberdar olmak için >>>> Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim