Ülkemizde çalışmakta olan 900 bin civarı taşeron işçinin kamuya geçiş süreci başlayacak. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da kamuya 450 bin işçinin geçeceğini duyurmuştu. Bu müjdeli haberin ardından taşeron işçilerin akıllarına bazı sorular gelmeye başladı.

Buna göre 450 bin civarı taşeron işçi yasanın çıkmasının ardından güvenlik soruşturmaları ve eleme usulu olmayacak sınava girerek kadro alacak. Peki kadro alarak kamu kurumlarında istihdam edecek olan taşeron işçiler hangi statüde çalışacak. Statü hakkında duyuru yapıldı mı?

4D STATÜSÜNDE ÇALIŞACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da kamu işçisi 4D statüsünde istihdam etmekte olan personel sayısını 109 bin olarak duyurarak bu sayıya 450 bin kişinin daha ekleneceğini belirtti. Buna göre 450 bin taşeron işçi kamu kurumlarına 4D statüsünde geçecekler.

4C ÇALIŞANLARINA MÜJDE!

Yine bilindiği üzere 4C statüsünde çalışmakta olan personellere de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından çok önemli bir haber verildi ve 4C statüsünde istihdam etmekte olan kişilerin 4B sözleşmeli personel kadrosuna geçirilecekleri ifade edildi. Taşeron yasası hakkında çalışmaların devam etmesi, görüşmelerin yapılması ve kamuoyuna duyurunun yapılması beklenmektedir.

Taşeron haberinin sürekli olarak cebinize gelmesi için uygulamamızı indiriniz.

Android Cihazlar için Google Play'dan Buradan

İOS ( İphone ve İpad ) cihazlarına App Stroden Buradan