Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama da taşeron işçilerin kadrolarının yüzde 99 oranında tamam olduğunu belirtti. Taşeron işçilere yakında müjdeli haber gelebilir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde aylardır taşeron işçilerin kadro alması konuşulmaktadır. Yapılan görüşmelerde pek çok tartışma yaşandı. Genel olarak milletvekilleri taşeron işçilerin kadro almasını istiyor ancak bazı koşulların getirilmesi gerektiğini düşünenler var. Örneğin bazı milletvekillerine göre taşeron işçilerin kadro alması ile nitelikli işçilerin azalacağı ve yapılan pek çok işin aksayacağı belirtilmektedir. Tabi bu ne derece doğru bilinmez ancak durum şöyle açıklanabilir. İş verenler taşeron işçileri prosedürlere uygun şekilde işten çıkartabiliyor fakat kadro alan bir işçiyi işten çıkartmak daha zor ve durum böyle olunca bazı işçiler daha az çalışabilir. Ancak taşeron işçiler mutlaka kadro almayı hak etmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'da uzun zamandır çalışmalar yapmakta ve taşeron işçilerin kadro alması için uğraşmaktadır. Yaptığı açıklamasında kadroların yüzde 99 oranında tamamlandığını belirtti ve taşeron işçiler müjdeli haberi bekliyor.
İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile beraber yürütülen çalışmalar neticesinde iş verenlere yakında gerekli yazılar gönderilecek ve taşeron işçilerin kadro alması için çalışmalar yapılacak. Sayı olarak bir değer verilmedi ancak kısa zamanda tüm taşeron işçilerin kadro alması ve daimi işçi statüsünde çalışması düşünülmektedir. Tabi daimi işçi olmadan önce taşeron işçilerin sözleşmeli olarak çalışması ve iş niteliğinde düşüş gözlenmediği takdirde daimi statüsünde geçebileceği de düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim