Taşeron işçilerin kadroya alınması için aylardır çalışmalar yapılıyor. Peki kadrolar nasıl verilecek ve izlenilecek yol planı nedir?

Ülkemizde özellikle Belediye Çalışanları taşeron olarak çalışmaktadır. Bunun yanı sıra kamuya bağlı madenlerde çalışan işçilerde taşeron olarak çalışmaktadır. Belki de ülkemizde bilinmesede en önemli görevi yapan bu işçilerdir fakat taşeron oldukları için işlerinin garantileri yok. Yani işçileri belli bir süre çalıştırdıktan sonra görev yerleri işçinin görevine son verebilir fakat kadroya giren bir işçiyi kovmak o kadar da kolay değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde aylardır taşeron işçilerin kadro alması için çalışmalar yapmaktadır peki nasıl bir yol planı izlenecek ve bütün işçilere kadroyu hak edecek mi?

Öncelikle şunu belirtebiliriz. Taşeron işçileri işlerini pratikten öğrendikleri için kadro alırken her hangi bir sınava tabii tutulmayacaklar ve kimin önce kadro alacağı da biraz şansa kalmış desek yanlış olmayacaktır. Ancak son zamanlarda şu konuşuluyor taşeron işçilerin hepsi kadroya alınmalı mı? Kadroya alınan işçiler iş aksaklığı yapar mı?

Bilindiği üzere taşeron işçileri görevden almak kolaydır bu yüzden işçiler oldukça iyi çalışmaktadır. Fakat kadroya alınan bir işçinin kovulması zor olduğu için işçi biraz daha yaptığı işte aksaklık yapabiliyor. Bu yüzden yeni yapılması beklenilen kanun tasarısında kadro verilecek olan işçilerin performanslarına göre ücret alması ve buna bağlı olarak ek prim ücretlerinin de belirlenmesi düşünülmektedir. Ancak bu sadece şuanlık bir düşünce yani kesin bir bilgi yok.
Editör: TE Bilisim