Ülkemizde farklı kurumlarda olmak üzere bir milyona yakın taşeron işçi bulunmaktadır. İşçilerin ne zaman kadroya geçeceği büyük bir merak ile beklenirken geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna önemli bir açıklama yapılmış ve işçilerin kamuya geçirileceği müjdelenmişti.

Taşeron işçilerin 2017 yılı bitimine kadar kamuya geçirilip geçirilmeyecekleri merak edilmekteydi fakat prosedürler de değişiklik, müracaatların alınması sınavların yapılma kararının alınmasından dolayı taşeron işçilerin kamuya geçişleri 2018 yılına kaldı. Buna göre net olarak taşeron işçilerin ne zaman kamuya geçeceği öğrenildi.

KAMUYA 2 NİSANDA GEÇECEKLER

Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam eden ve taşeron yasasının kapsadığı işçiler müracaatlarını 2 Ocak - 11 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Bu tarihten sonra müracaatlar alınmayacak ve detaylı bir inceleme süreci ile sınavlar, mülakatlar, güvenlik soruşturmaları yapılacaktır.

Güvenlik soruşturmaların olumlu çıkmasından sonra işçilerin yavaş yavaş kamuya atamaları başlayacak ve taşeron yasasını kapsadığı işçiler 2 Nisan 2018 tarihine kadar kamu kurumlarına geçmiş olacak. Bundan sonra işçiler artık daimi statüsünde istihdam edecek ve iş garantileri ile kendilerine güvence bulmuş olacaktır. Yine işçiler pek çok haktan kamu personeli gibi artık yararlanabilecek ve ek ikramiye ödemesi de alacaktır.