Kamuda çalışan taşeron işçiler için maaş konusunda durum hala belirsizliğini koruyor. Çalışanların bu konuda en büyük beklentisi yüzdelik dilimlerin de maaş artışına etki etmesi. Zira bu eklemenin yapılması halinde zam oranı kadar daha bir maaş artışı yapılacak. 2020 TİS masasında bu konuda nasıl bir sürecin izleneceğine dair kulislerden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

2020 TİS Masasının En Kritik Başlığı Yüzdelik Dilim Ve Ek Zam

Yüzdelik dilim için beklentilerin ana kaynağı ise mahkeme kararları. 2019 ve öncesindeki davalarda yüzdelik dilim ile ilgili talepler belirtilirken, mahkemeden bu konuda olumlu dönüş alındı.

Kadro sonrası maaşlar düştü!

Taşeron olarak çalışan işçileri için kadroya geçişte her ne kadar pek çok hak tanınmış olsa da kadroya geçiş ile birlikte maaşlar asgari ücrete düşürüldü. Bu nedenle maaşlarında ciddi bir kayıp yaşayan taşeron çalışanlar, maaş düzenlemeleri ile mevcut kaybın karşılanması bekleniyor. Süreç içerisinde sendikalarla yapılan görüşmelerden olumlu dönüş alınırken, gözler şimdi yapılacak TİS’e çevrildi. Çeşitli sendikalar ile birlikte yapılacak ortak görüşmeler sonrasında taşeron işçilerin maaşlarına yönelik bir iyileştirme yapılması talep edilecek.

Sendikalar tarafından detaylı bir şekilde hazırlanacak bu raporlar, görüşmelerde Çalışma Bakanlığı’na sunulacak. Devlet tarafından yapılacak görüşmelerde olumlu bir karar çıkması halinde taşeron işçilerin maaşlarına yönelik ciddi bir iyileşme yapılmış olacak.

Editör: TE Bilisim