Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili aylardır Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler yapılmaktadır. Peki meclise yeni yasa tasarısı ne zaman sunulacak ve kadro verilmesi planlanılan taşeron işçiler hakkında son dakika gelişmeleri nelerdir?

Ülkemizde pek çok sektörde taşeron işçi çalışmaktadır. Özellikle maden ocaklarında ve belediyelerde taşeron işçilere sıklıkla rastlıyoruz. Ortalama olarak 720 Bin taşeron işçi bulunmaktadır. Bu işçilerin görevlerine son verilmesi planlanmamaktadır ancak yinede daimi işçi statüsünde çalışmıyorlar. Aslında taşeron işçilerin kadro almalarında her hangi bir sakınca yok. Daimi işçilerin maaşlarında her hangi bir fark bulunmamakta yani taşeron işçilerin kadro alması ile Maliye Bakanlığının bütçesine her hangi bir zarar verilmeyecek fakat yinede taşeron işçilerin daimi işçi statüsünde çalışmaları için yeni görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

Süleyman Soylu'dan Tasarı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında taşeron işçilerin kadro alacaklarını belirtmiş ve bu konuda çalışmalarını yürüttüklerini belirterek yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisine yeni bir yasa tasarısı sunacaklarını belirtmişti. Çalışmalar hala devam ediyor ve iddialara göre Mayıs ayı içerisinde Meclise yeni yasa tasarısının sunulması beklenmektedir.

Ahmet Davutoğlu'nun Görevi Bırakması Durumu Etkileyecek Mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı programlarda ve yaptığı konuşmalarda Taşeron işçilerin kadro alacağı hakkında açıklamalarda bulunuyordu. Ancak Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı bırakma durumu var. Hal böyle olunca taşeron işçiler endişeye kapılmış durumda ve yeni gelecek olan Başbakanın konu hakkında çalışma yapıp yapmayacakları konusunda endişeliler.
Editör: TE Bilisim