Son günlerde çok fazla tartışılmaya başlandı ve gündeme bir anda oturarak tüm türkiye'yi ayağa kaldırdı. Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek? Bu konu hakkında detaylı bir yazı arıyorsanız ve bilgi edinmek istiyorsanız kesinlikle bu haberimizi kaçırmayın! İşte sizlere özel olarak hazırladığımız o haber ve tüm detayları!

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek?


Maliye bakanı olan Naci Ağbal bilindiği üzere bu kadro hakkında son günü ve sayıyı vermişti. Taşeron işciler için 21 mart 2016 tarihinde geri sayım başladı yani 21 mart 2016 tarihine kadar geri saymaya başlayacağız. Hükümet taşerona ayrı bir sürpriz yapabilir!

Naci ağbal'ın vermiş olduğu bilgiye göre 21 mart 2016 tarihinde taşeron işcilerin kadro durumu hakkında bilgi gelecek. Bu haber tüm taşeron işcileri sevindirdi ve bütün işciler geriye doğru saymaya başladı. Peki 21 martta tam olarak ne olacak ve işcilere ne gibi haklar sağlanacak?

Şuanda yasa ve tasarı TBMM'e sunulmak üzere bekletiliyor yani 21 mart 2016 tarihine kadar yasa ve tasarı tamamen sunulmuş olacak ve bazı taşeron işciler kadroya alınacak. Naci Ağbal geçtiğimiz günlerde brifing haberini verdi. Hükümet ise asıl işte çalışan taşeron işciye kadro hakkı sağlanmasını istiyor.

Hükümetten bomba geldi!

Hükümet tarafından verilen bilgiye göre; ''Hiç bir taşeron işci arasında ayrım yapılmayacak ve toplamda 600 ila 650 bin taşeron işciye kadro hakkı verilmiş olacak.'' Bir çok insan ise; ''Bu taşeron işcilerin büyük bir çoğunluğu zaten kamuda çalışıyor olarak gözüküyor'' dedi. Şuanda yaklaşık ve tahmini olarak 100 ila 150 bin taşeron işcinin bu yasa sayesinde kadroya geçiş hakkı kazanacağı biliniyor.
Editör: TE Bilisim