Taşeron İşçiler İçin Mutlu Son Yaklaşılıyor

Taşeron konusu her geçen gün biraz daha a atım atmaya devam ediyor. Faruk Çelik' in yaptığı açıklamalarla bu sürecin hızla azaldığı ve yakın zamanda taşeron işçilerinin kadroya alınacağı belirtildi. 

Geçtiğimiz zamanlarda Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kamu içindeki istihdam alanı ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve kısa süre sonra işçiler için müjdeli haberi vereceklerini belirtmişti.

Faruk Çelik, yapılan çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Şuan kamuda çalışmakta olan 750 bin kadar çalışan bulunmakta. Bu çalışanların hepsini kapsayan bir yasa ile bunları seçerek kadrolaştırma işlemleri yapılacağının mesajları verildi.

Taşeronları ilgilendiren bu yasa seçim öncesinde çıkmasına rağmen gerekli tarafların ortak bir görüşü alınamadığı için bu zamana kadar bir sonuca ulaşılamamıştı. Şimdi ise bu konuyla ilgili çalışmalar artmış ve 6 ay içinde daha net bir tablo çıkacağı konusunda ifadelere yer verilmektedir. 

Bundan sonraki süreçte ilki gerçekleştirilemeyen katılımcıların bir araya gelerek sağlıklı bir sonuca ulaşılması bekleniyor

Taşeron işçilerin kamuya yerleştirilmeden önceki sınıflandırma asıl işi yapanlar ve yardımcı işi yapanlar olmak üzere 2 gruba ayrılacak. Bu aşamadan sonra asıl işi yapanların kadrolara yerleştirilmesi bekleniyor. Bu yasa ve getirileriyle birlikte taşeron konusunda artık bir çizginin çekileceğini ve bu sayede taşeron işçilerinin rahata kavuşacağı bildiriliyor.

Asıl işi yapandan kasıt ne peki? 

Yapılacak olan düzenleme de artık kadro alımından önce çalışanlar asıl işi yapanlar ve yardımcı işi yapanlar olarak 2 farklı gruba ayrılacak. Kadroya alınması planlananlar ise taşeron firmalar üzerinden hastanelerde sağlık personeli durumunda görev alanlar ve asıl işi yapanlar olacak. Bu çalışmalar ile artık kimsenin mağdur olmaması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim