Taşeron İşçiler İçin Müjde! Süreç Hızlanmaya Başladı

Kamuda çalışan 200 bin taşerona verilmesi düşünülen kadro için çalışmalar başlatıldı. Bakanlar Kurulu kısa zaman içinde 200 Bin Taşerona Kadro İçin düşünülen listeleri açıklayacak. Asil işi yapan taşeronların kadroya geçmelerine çok az bir süre kaldı.

 

Hazine, Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma Bakanlığı ile işçi memur sendikaları arasında gerçekleşen görüşmelerden sonra, Taşeronlara yönelik listeler için Maliye'den gelen teklifler üzerine Bakanlar Kurulu, son kararını verecek. verilecek bu kararlardan sonra İş tanımları ve Asıl iş tamamen netlik kazanacak. Peki Hangi işlerin asıl iş, hangilerinin yardımcı iş olup olmadığının tespiti nasıl yapılacak? Evet bu tespit, tabi ki kurumlar tarafından tek tek değerlendirilerek yapılacak ve Bakanlar Kurulu da sabırsız bir şekilde bekleyen taşeronlara müjdeli haberi verecek olan o listeyi açıklayacak. Böylede Asıl iş yapan Kamu çalışanları için yasal süreç böylece gerçekleşmeye başlayacak.

 

Kamuda şuan yaklaşıl 700 civarında taşeron bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara kapsamında bu 700 bin taşeron işçi içinde 200 bin işçinin Asıl işlerde çalıştıkları tahmin ediliyor. Bakanlar Kurulu'nun yapacağı düzenleme ile birlikte, belirtilen bu 200 bin kişinin kadroya alınması bekleniliyor. Taşeronlar için KPSS şartı ortadan kalacak ve Laboratuvar çalışanları, Hastanelerde taşeron şirketler üzerinden çalışarak asıl işi yapanlar ve Karayollarında yol işçileri'nin kadroya alınması tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim