Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni bir yazıda, kadroya geçiş yapan taşeron çalışanlar ile ilgili önemli bilgilere yer verildi. Konu ile ilgili yapılan paylaşımlarda taşeron çalışanlar için kıdem tazminatı ve yıllık izin ile ilgili belirsiz durumlara açıklık getirilirken 696 sayılı kanun hükmünde kararname dahilinde kadroya geçiş yapan 800 bine yakın çalışan için detaylar netleşmiş oldu.

Kadro Alan Taşeron Çalışanların Kıdem Tazminatı ve Yıllık İzni Ne Kadar Olacak?

Taşeron çalışanların işe giriş tarihi ile ilgili yapılan paylaşımlarda işe giriş tarihinin ilk giriş tarihi olduğu belirtildi. Buna göre çalışanların kadro aldığı tarih değil, ilk olarak işe girdiği tarih esas alınacak ve tüm hesaplamalar bu giriş tarihine göre gerçekleştirilecek. Yıllık izin için böylece çalışanların ne kadar ve ne zaman hak kazanacağı da netlik kazanmış olacak.

Kıdem tazminatı ise yine çalışanlar için olumlu bir şekilde sonuçlandırıldı. Açıklamalarda kıdem tazminatının işe giriş tarihi itibariyle hesaplanacağı ve netleştirilmiş tutarın kamu tarafından ödeneceği ifade edildi.

Yapılan bu resmi açıklama ile birlikte özellikle kıdem tazminatı ve yıllık izin konusunda soru işareti olan ve endişe duyan çalışanlar büyük bir müjde ve gelişme öğrenilmiş oldu. Bundan sonraki süreç içerisinde geçerli olacak bu düzenlemeler dahilinde, çalışanlar haklarını alarak herhangi bir mağduriyet yaşamayacak.

Editör: TE Bilisim