Ülkemizin parça parça kamu personeli ve kamu işçisi alımları yaparak en çok atama yapan bakanlıklarından birisi bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığıdır. Geçtiğimiz aylarda daimi işçi alımı yapan bakanlığın ilanlarına yoğun müracaat gelirken Bakan tarafından gelen müjdeli haberde her hangi bir mülakat ya da sınav uygulanadan kura yöntemi ile İŞKUR üzerinden 826 daimi kamu işçisi alımı yapılacağı müjdelenmişti. Peki kamu işçisi alımı ne zaman olacak, 826 işçi alımı tarihi belli oldu mu?

Bakan Ne Demişti?

Bakan Bekir Pakdemirli resmi olarak Gönül isterdi ki, imkan olsa da hepsini alalım ama ihtiyaç oldukça alıyoruz. Çokça, "eleman almıyorsunuz" şeklinde eleştiri var. Ancak toplu almadığımız için aldıklarımız görünmüyor. Parça parça alıyoruz. Örneğin, Bakanlık merkez ve taşraya, veteriner, ziraat mühendisi, tarım işçisi olarak 2 bin 419 kişi OGM'ye, mühendis ve işçi 6090 kişi, DSİ'ye 535 kişi; Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 100 sözleşmeli mühendis, Toprak Mahsulleri Ofisine 231 sözleşmeli personel Çaykur'a 911 sözleşmeli mevsimlik işçi TİGEM'e 496 kişi Tarım Kooperatiflerine 810 kişi Et ve Süt Kurumuna 115 kişi alınmış. Bunların toplamı 2019-2020 döneminde, 11 bin 717 kişi alınmış oluyor." açıklamasında bulunmuştu.

Alım Ne Zaman Olacak?

Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de plan ve bütçe görüşmeleri devam ediyor, bakanlıkların bütçeleri belirlenip kabul ediliyor. O sebepten dolayı öncelikle plan bütçe görüşmelerinin sona ermesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında dün açıkladığı gibi istihdam paketlerinin bir bir açıklanması ön görülüyor. İlan geldiğinde bildirim almak, kaçırmamak için aşağıdaki linkten mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan