Kamu kurum ve kuruluşları memur alımlarına devam ederken geçtiğimiz sene Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün toplam bin 500 personel alımı yapacağı belirtilmişti. Bu alım haberi üzerine tekniker ve mühendislere müjdeli bir haber verilmişti. Ancak ilan hakkında halen detay yok.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz 2016 yılı içerisinde yaptığı açıklamasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bin 500 personel alımı gerçekleştireceğini alınacak olan personellerin maaşlarının ise döner sermaye aracılığı ile ödeneceğini belirtmişti. Peki bu alımlara ne oldu?

Alımlar İptal Olmuş Olabilir Mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamasında müjdeli bir haber verdi. Alınacak olan bin 500 memur personelin maaşlarının döner sermaye aracılığı ile ödeneceği duyuruldu. Ancak yine de bu alımların gerçekleştirilebilmesi için konu hakkında Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının onay vermesi gerekmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bin 500 personel alımı için Maliye Bakanlığı ile görüşme yaptığı düşünülüyor. Ancak Maliye Bakanlığının bu konu hakkında henüz yanıt vermediği ya da olumsuz dönüş yaptığı tahmin edilmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek isteyen adaylar bu alım ilanının 2017 yılı içerisinde yapılması ve toplam bin 500 kişilik alımın gerçekleştirilmesini bekliyor.
Editör: TE Bilisim