1500 Tapu ve Kadastro personel alımı için beklenen kadro dağılımı ve takvimi sonunda açıklandı. Geçtiğimiz gün alınan kararla Tapu ve Kadastro müdürlüğüne 1500 personel alımı ile anladın kabulünden sonra şimdi de Tapu ve Kadastro 1500 personel alımı için kadro dağılımı ile takvimi belli oldu. Uzun zamandır beklenen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alımı için başlatılan çalışmalar Maliye Bakanlığı tarafından onaylandı. Maliye bakanlığınca verilen onaydan sonra 1500 personeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmesi bekleniyor.

Bu açıklamalardan sonra şimdi gözler ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne çevrilmiş durumda. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne alınması planlanan 1500 personel için ilan tarihi belli oldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel için haziran 2017’de  ilana çıkılacak. 45 gün sürecek olan süreçte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından personel alımı gerçekleştirilecek.Çıkarılacak olan kılavuzda birlikte adaylar tercihlerini yapabilecekler.

KADRO DAĞILI ŞU ŞEKİLDE

-813 tekniker
-487 büro personeli
-200 arşiv uzmanı

Yukarıda açıklanan kadrolara sadece tapu kadastro, Harita Kadastro önlisans, emlak ve emlak yönetimi bölümleri ile  Tapu ve Kadastro yüksekokulu lisans  mezun olan adaylar başvuruda bulunabilecekler.