Tapu kadastro genel müdürlüğü yeni personel alımı yapacağını duyurdu. 2016 yılı içerisinde tapu kadastro müdürlüğüne çok sayıda eleman alımı yapılacağı söylendi. İşte bu yeni personel alımı hakkında detaylı olarak bilgiler!
Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı olarak çalışan tapu ve kadastro genel müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yılda yani 2016 yılı içerisinde de bünyesine yeni personelleri alacağını bildirdi. Tapu ve kadastro genel müdürlüğü 2016 yılı içerisinde toplamda 2 bin 662 adet personel alacak.
TBMM'nin 2016 bütçe kanunları ve 2014 kesin hesap tasarısı şuanda bu kurum tarafından görüşülüyor. Daha detaylı olarak çevre ve şehircilik
bakanlığı, tapu ve kadastro genel müdürlüğü, dışişleri bakanlığı gibi kurumlarla da görüşülüyor.
Bakanlığın görüşmüş olduğu kurum ve kuruluşlardan oluşan yerlerde personel açığı ortaya çıktığı gözlemlendi. Şuanda Niğde ve Bor'da personel açığı bulunuyor. Tapu ve kadastro müdürlüğünde bulunan personel açığını kapatmak için bakanlık maliye bakanlığından personel istedi. Türkiye içerisinde toplamda 1162 adet 4A kadrosunda ve 1500 adet 4B kadrosunda personel alımı yapılacak. Çevre ve şehircilik bakanı olan Güldemet Sarı hanım tapu ve kadastro genel müdürlüğüne 2016 yılı içerisinde toplamda 1162 adet kadrolu personel ve 1500 adet sözleşmeli personel alınacağı müjdesini insanlara iletti.
Editör: TE Bilisim