Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda subay ya da astsubay alımları için personel temin ilanları hazırlamakta ve bunları kamuoyuna duyurmaktadır. Subay ve astsubay alımlarında mezuniyet, boy, kilo ve yaş şartı aranmaktadır.

Kuvvet komutanlıklarına göre ve yaş şartı değiştirilmekte olup başvuru yapan kişi sayısının azalması ve halkın yaş şartı esnetilmesi taleplerini artırmasından sonra kanunlar çıkabilmekte ve yaş şartı esnetilmektedir.

SESİNİZ OLUYORUZ

İşin Olsa ekibimize subay ve astsubay alımlarında aranan yaş şartının esnetilmesini isteyen adaylarımızın sayısı arttığı için bu özel haberi ürettik. Buna göre subay ve astsubay alımlarında aranmakta olan yaş şartının esnetilmesi talep ediliyor.

Örneğin Jandarma ilanlarında yaş şartı 27 olarak belirtilmekte ve bu yaş lisansüstü eğitim seviyesindeki adaylar için 32'ye kadar yükseltilebilmektedir. Adaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay alımlarında yaş şartının en az 35 olmasını talep ediyor. Buna göre umut ediyoruz ki yaş şartına takılan ve subay, astsubay alımlarına müracaat edemeyen adayların da başvurularını yapabilmesi için imkanlar sağlanır ve yaş şartında esneme yapılır.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim