Jandarma Genel Komutanlığının subay ile astsubay alımı ilanına yapılan başvurular tamamlandı. Subay alımı için başvuru ücretleri yatırıldı ve sonuçlar açıklandı. Astsubay alımında çağrılan adaylar duyuruldu fakat ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakatların ne zaman yapılacağına yönelik henüz bir bilgi verilmedi. Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığının Mart ayında yayımlaması beklenen uzman çavış alımı ilanı ile çarşı ve mahalle bekçisi alımlarının ilanları halen yayımlanmadı. Şimdi adayların akıllarında tek bir soru var. Oda korona virüsü olduğundan dolayı bu alımların iptal mi olduğu yoksa ertelendiği mi sorusudur.

Alımlar Ertelenmiş Olabilir!

Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığından söz konusu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı fakat korona virüsü Türkiye'yi etkisi altına aldığından dolayı halkın toplu alanlarda bulunması, görüşmesi hatta gereksizken sokağa dahi çıkması istenmemektedir. Bu sebepten dolayı Jandarma Genel Komutanlığının subay, astsubay, uzman çavuş alımı ile İçişleri Bakanlığının çarşı ve mahalle bekçisi alımı virüsün etkisi azalana kadar ya da kontrol altına alınana kadar ertelenmesi bekleniyor.

İlanlar Nisan - Mayıs'a Ertelenebilir Mi?

Korona virüsünün Türkiye'ye de sıçradı. Bu sebepten dolayı şu an tüm bakanlıklar, milletvekilleri ve yetkili kişiler bu konu hakkında görüşüyor. Halkın toplu olarak toplanması istenmediğinden dolayı subay, astsubay, uzman çavuş ve bekçi alımının ertelendiği ön görülmekte olup alım ilanının Mart ayında değil Nisan ya da Mayıs ayında yapılabileceğinin üzerinde duruluyor.

Editör: TE Bilisim