Ülkemizde bilindiği üzere ilköğretim mezunu, lise mezunu işçi alımları daimi statü de yapılıyor. Ancak önlisans ya da lisans mezunu memur, mühendis, öğretmen, sağlıkçı vb. atamaları yoğunlukla sözleşmeli olarak atanıyor ve bu durumda personellerin bazı özlük-sosyal hakları ya da tayin haklarında olumsuz durumlar meydana geliyor. Gelen son dakika açıklaması ile sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ya da sözleşmeli personellere tayin hakkının verilmesine yönelik müjdeli bir duyuru geldi. Çok sayıda adayın beklediği bu açıklama da neler söylendi?

Ak Parti Grup Başkan Vekili Müjdeledi

Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan resmi olarak "Sözleşmeli personelimiz, belirli bir süre çakılı kadro anlayışıyla çalışıldığı için, personel aileleriyle buluşamıyor. Eş durumu tayininden yararnamıyorlar, bazı özlük hakları noktasında da sıkıntılar yaşıyorlar. Bazı birimlerde bakanlıklarda çalışma yaptık, ama bunu sadece bir bakanlık nezdinde değil bütün bakanlıklar bütün kamu personeli nezdinde yeknesak bir düzenlemeyle çözümünü öngörmek üzere Maliye Bakanlığı nezdinde bir çalışma yürütülüyor. İnşallah bu çerçevede, etki analizi tamamlandıktan sonra sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna müjdesi verilecektir." ifadelerini kullandı.

Kadro Gelir Mi?

Kamuda sözleşmeli olarak çalışanların kadroya geçirilip geçirilmeyeceğine yönelik net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak özellikle evli olanlarının aileleriyle buluşması ya da kurumlara göre farklılık gösteren özlük ya da sosyal haklar gibi alanlarda düzenleme yapılması bu düzenleme ile hakların aynı kadrolu gibi olacağı müjdesi bekleniyor. Ak Parti Başkan Vekili müjdenin çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacağı da belirtildi. Ülkemizde yüz binlerce sözleşmeli olarak çalışan kişi şu anda bu açıklamanın detaylarını bekliyor.

Editör: TE Bilisim