Ülkemizde bilindiği üzere yıllardır kamu kurumlarına atamalar sözleşmeli statüsünde yapılmaktadır. Önceki yıllarda atamalar kadrolu sınıfında yapılmaktaydı ancak yeni gelen düzenlemeler neticesinde artık atamalar sözleşmeli statüsünde yapılmaktadır. Fakat statü sözleşmeli olarak gerçekleştirildiğinden bir çok aday atamaların kadrolu olmasını talep ediyor. Sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi hususunun Cumhurbaşkanlığında olduğu belirtiliyor.

Hizmet Süresini Tamamlayana Kadro

Belirtilen açıklamalara göre ilk olarak bu uygulamanın Adalet Bakanlığı personelleri için uygulanacağı belirtilmekte olup asgari hizmet süresinin tamamlandıktan sonra adayların kadroya alınması görüşülmektedir. Buna göre ön görülere göre asgari hizmet süresinin ise 3 yıl olduğu söylenmektedir. Yani üç yıllık çalışma süresini tamamlayan adayların kamuda istihdam etmek üzere kadroya geçirilmesi bekleniyor.

MEB'de Uyguluyor

Sözleşmelilere kadro uygulamasını Milli Eğitim Bakanlığı da uyguluyor. Öyle ki MEB her sene atamasını sözleşmeli statüsünde gerçekleşiyor ve adaylara asgari hizmet süresini tamamladıktan sonra kadro vaat ediyor. Milli Eğitim Bakanlığında bu süre 4 sene olarak bilinmektedir. Yani sözleşmeli olarak 4 sene hizmet verecek olan adaylar sonrasında kadroya geçirilmekte ve MEB bünyesinde kadrolu olarak istihdam etmektedir.

Cumhurbaşkanlığında görüşülmekte olup bu konuda Adalet Bakanlığı personellerinin de böyle olması isteniyor. Eğer Adalet personellerine de bu imkan verilirse bundan sonrasında tüm sözleşmeli personellerin asgari hizmet süresinden sonra kadro alması işlemleri gerçekleşebilir.

Editör: TE Bilisim