Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan personeller bilindiği üzere normalde senelik olarak kullanmadıkları izinleri bir sene sonra kullanamıyor. Yani o senenin iznini mutlaka aynı sene içerisinde bitirmesi gerekiyor. Ancak bu durum pandemi sürecinde bazı mağduriyetleri getirdiği ön görülüyor. Öyle ki pandemi sürecinde izinleri kısıtlanan personeller yıllık izinlerinin yandığını düşünürken Resmi Gazetede bugün önemli bir bilgi paylaşıldı ve bu durumun önüne geçildiği belirtidi.

Resmi Gazetede Duyuruldu

Resmi Gazetede yayımlanan ve ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kamuoyuna duyurulan bilgi de kamuda 4/B yani sözleşmeli olarak istihdam etmek isteyen personellerin 2020 yılı dahil olmak üzere sene içerisinde kullanamadıkları izinlerini bir sene sonrasında sözleşmeleri devam ediyorsa kullanabilecekleri belirtildi.

Bundan sonra kamu kurumundaki 4/B sözleşmeli personellerin yıllık izinleri kullanmamaları halinde bir sene sonraya devir edebilecektir. Ancak yıllar boyunca biriktirip toplu kullanmak gibi hak tanınıp tanınmayacağı bilinmemekte olup bu duruma yönelikte ilerleyen dönemlerde açıklama gelecektir.

Editör: TE Bilisim