Milli Eğitim Bakanlığında değişikliğe gidilerek bundan sonra ki atamaların sözleşmeli olarak yapılacağı belirtilmişti. Her ne kadar öğretmen adayları bu konuda tepkilerini dile getirselerde sözleşmeli öğretmenlik kavramı değişmedi. Şubat 2016'dan sonra atama yapılmaması beklenirken Milli Eğitim Bakanlığında istihdam eden on binlerce öğretmen ve memur FETÖ/PDY operasyonlarında görevden uzaklaştırıldı ve ihraç edildi. Ortaya çıkan açığı tamamlamak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarını yapabilmek için bildiri yayımladı ve şimdi de tercih sayfası açıldı.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atanacak

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı toplam 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirecek. Adaylar 7 Ekim 2016 tarihine kadar tercihlerini yapacak ve 10 Ekim 2016 tarihinde ise atama sonuçları açıklanacak. Buna göre;

12 Bin 247 sözleşmeli öğretmen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ile, 2 bin 753 sözleşmeli öğretmen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS10 puanı ile), 5 bini ise KPSS şartı aranmaksızın dershane öğretmenleri arasından atanacak.

Ekim 10'da yapılacak olan atamaların tamamlanması ile Milli Eğitim Bakanlığının Kasım 2016 ya da Aralık 2016 tarihlerinde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha yapması bekleniyor. Her ne kadar bu karar kesin olarak bilinse de Ocak ayına da bu atamalar yetişemeyeceği için ertelenebilir. Tercih yapmak isteyen öğretmen adayları aşağıda ki link aracılığı ile başvuru yapabilmekte olup son başvuru tarihi 7 Ekim 2016 olarak belirtilmiştir.

https://ilkatama.meb.gov.tr/TGiris.aspx
Editör: TE Bilisim