Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılan resmi açıklamada kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 2 Bin 610 Memur Personeli alacaklarını duyurdu. Hangi kadrolara alım yapılacak ve istenilen şartlar nedir yazımızda mevcuttur.

Sosyal Güvenlik Kurumu 2016 yılında sağlık kurumlarına denetim yapmayı sıkılaştıracak. Bilindiği üzere pek çok hastanede yasa dışı kayıtlar yapılmakta ve eczanelerde satılmış ilaçlar defalarca satıldı şeklinde gösterilmektedir. Bu sorunların yaşanmaması ve Sosyal Güvenlik Kurumunun ekonomik açıdan zarar görmemesi için denetim alanında çalışacak aday alımı yapılacak.
Söz konusu yapılan açıklamada şu alanlara alım yapılacağı belirtildi.

* Sosyal Güvenlik Denetim Yardımcısı
* Sosyal Güvenlik Denetmeni

Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılacak açıklamada 2 Bin 610 Memur Personelinin alınacağı belirtildi. Ancak ne zaman alım yapılacak, başvurular ne zaman başlayacak bu gibi konularda hiçbir açıklama yapılmadı yani tarih net olarak belli değil. Fakat önümüzdeki günlerde net bir tarihin verilmesini bekliyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumunu ilgilendiren bazı konular Türkiye Büyük Millet Meclisine oylanmak için sunuldu. Bu konular arasında Zorunlu Trafik Sigortasındaki yüksek ücretler, 65 yaşındaki bireylerin alacağı aylık maaş, kanal İstanbul projesi, fakir ve yetimlere verilecek ücret, kimsesi olmayanlara sağlanılacak maddi imkanlar olarak belirtildi.

Yukarıda adı geçen konuların yanı sıra Genel Sağlık Sigortası Prim ücretlerinin silinmesi, dışarıya olan bağlılık ve kentsel dönüşüm gibi pek çok konuda alınan Memur Personelleri çalışmalarını sürdürecek. Bu sayede pek çok konuda hız kazanılacağı gibi Sosyal Güvenlik Kurumu daha aktif bir role girecek.
Editör: TE Bilisim