Binlerce mezunu sevindirecek haber gündeme taşındı

Su ürünleri mühendisi, ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisi gibi bölümlerden mezun olmuş ancak kamuda henüz hatrı sayılır miktarlarda alıma ulaşamamış kişiler için sevindirici haber kamuoyuna yansıdı. Geçtiğimiz günler itibariyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından gündeme getirilen ve bakanlık bünyesine yapılacağı belirtilen personel alımları işaret edilerek; ilgili alımların yapılması gerektiği hatırlatıldı. Meclise konuya ilişkin kanun teklifi de sunan CHP vekili Ayhan Barut; binlerce gencin mağduriyet yaşadığını ifade ederek, farklı meslek gruplarına yönelmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Açıklamasında tarımın ileriye gitmesi, sağlıklı ve teknolojik bir tarımın uygulanması, Dünya standartlarında bir tarımsal kaynak kullanımına geçilmesi, buradaki işsizliklerin, çeşitli yetersizliklerin ortadan kaldırılması noktasında bahsi geçen bölüm mezunlarının yokluğuna dikkat çekerek; alımların yapılması gerektiğini vurguladı.

Teklifi hakkındaki düşüncelerini aktarmak amacıyla CHP vekili Barut " İşsiz bırakılan her Ziraat Mühendisi, Gıda, Su Ürünleri Mühendisi ve Veteriner Hekimler aslında ülke ekonomisi için görmezden gelinen değerlerimizdir. Yetişmiş mühendis ve veteriner hekimin ülkemizde modern tarım ve hayvancılık için, su ürünlerinde ilerleme için, sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi için önemli ekonomik katkı sağlayacağı tartışmasız gerçektir. Onun için yürütme yetkisinin tasarrufuna bırakılamayacak kadar önemli gördüğümüz tarım sektörünün temel taşlarının, yasama görevini yerine getiren biz milletvekilleri tarafından çıkaracağımız bu kanunla atamalarının yapılmasını sağlamalıyız. Teklifimiz bu amaçla verilmiştir. " ifadelerine yer verdi.

Teklifin kabul edilmesi halinde personel alım ilanı ne zaman yayınlanır?

Süreci görmeden ilana dair net bir ifadeye yer verilmesinin doğru olmayacağını söylemek isteriz. Eğer teklif meclisde kabul edilir ve bütçe onayı da alınırsa; bakanlık kısa süre içerisinde bir personel alım ilanı yayımlayabilir. Ancak bu sürenin de yeni yılın ilk aylarından önce olacağına ihtimal vermiyoruz. Umuyoruz ki en yakın zamanda personel alım ilanı bekleyen adaylar için müjdeli haberi ulaştırma fırsatı buluruz.

Zaman zaman dile getirmeye çalışmış, konuyu gündeme taşımıştık

Kamuya ilişkin gündemdeki konuları aktarmaya çalışmamızın yanı sıra, kamuda olması beklenenlerin, vatandaşların düşüncelerinin dile getirilmesi noktasında da çaba sarfediyoruz. Websitemiz üzerinden zaman zaman yaptığımız haberler içerisinde bahsi geçen bölümlerden mezun olan ziyaretçilerimizin düşünce ve isteklerini dile getirmeye çalışmış, onların sesi olmak için gayret göstermiştik. Bundan sonraki süreçte de Tarım Bakanlığı bünyesine yapılacak olan 10 bin 575 kişilik bir alım için sizlere ulaşmaya çalışmayı temenni ediyoruz. Kamudaki tüm süreçlerden haberdar olmak ve sesinizi duyurmak için isinolsa.com mobil uygulamalarını indirmeyi unutmayınız. Mobil uygulamamızı indirerek; Tarım Bakanlığına yapılacak herhangi bir personel alımında anında bildirim alacak ve haberdar edileceksiniz.

iOS: TIKLAYINIZ

Android: TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim