Öğretmenlerin atamalara yönelik talepleri her gün gündeme taşınmaya çalışılıyor. Haber platformları, sosyal medya platformları ve televizyon kanalları dahil olmak üzere çok sayıda haber, öğretmenlerin atanamadıklarına yönelik haberleri, devlet yetkililerine ulaştırmaya çalışıyorlar. Bakanlığın da farkında olduğu bu durum, kontenjan için bir kısıtlama uygulanarak çözülmeye çalışılacak. Toplantıda yapılan sunumda, MEB ihtiyaçlarının karşılanmasında düzenleme yapılarak; öğretmenlik lisans programlarından bazıları geçici süreli kısıtlama uygulanması konu edindi. Bu toplantıda aktarılan bilgiler ışığında, Eğitim-İstihdam Veri Tabanı isimli sunumun katılımcı yetkililere sunulması, konu olarak da bazı öğretmenlik alanlarına tedrici kısıtlama uygulanması ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim İhtiyaç Projeksiyonu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ihtiyaç projeksiyonu kapsamında, bakanlığın ihtiyacının olduğu öğretmenlik kadroları dışında, kontenjanın fazla olduğu, mezunun fazla verildiği öğretmenlik alanlarına kontenjan kısıtlamaları uygulanması amaçlanıyor. Bu toplantıda " Öğretmenlik lisans programlarıyla ilgili kontenjan planlamasında MEB'in ihtiyaçlarının dikkate alınmasına, öğretmen ihtiyaç projeksiyonu dikkate alınarak bazı programların kontenjanlarında tedrici olarak azaltmaya gidilmesine karar verildi. " ifadeleri aktarılıyor. Bilindiği üzere Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu, ilk toplantısını 27 Aralık 2017'de; ikinci toplantısını ise 9 Ocak 2019 tarihinde yaparak çalışmalar gerçekleştirmişti.

Öğretmen haberleri, öğretmen atama haberleri, kontenjanlar, gündeme yansıyan MEB açıklamaları ve eğitim odaklı tüm gelişmelerden anlık olarak ilk siz haberdar olmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.