Polis Akademisi Başkanlığı resmi web adresi üzerinden yapılan son dakika duyurusunda, sınava katılan adayların sınav sorularına ve sınava yönelik itirazları gündeme getirildi. Duyuruda sınav sorularına itiraz etmek isteyen bekçi adaylarının başvurularını nasıl yapacaklarına dair bilgilendirmeler gerçekleştirilirken, itiraz başvuruları için ödenecek ücretler, başvuru şekilleri de detaylı şekilde aktarıldı.

7 Bin Bekçi Alımı Sınav Sorularına ve Sınava İtirazlar Nasıl Yapılacak?

İtirazlar dilekçe ile yapılacak. İtiraz başvurusunda bulunmak isteyen adaylar itiraz dilekçelerini şahsen veya faks yoluyla Polis Akademisi Başkanlığına 23 Ekim 2018 tarihine kadar ulaştırmalıdırlar. Yapılan itirazların ardından değerlendirme sonuçları 30 Ekim 2018 tarihinde, adaylara dilekçelerinde belirttikleri irtibat numaraları üzerinden yapılacaktır.

Sınav sorularına itiraz başvurusu için ödenecek ücretler

İtiraz başvurusunda bulunmak isteyen adaylar; 20 TL başvuru ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubeleri üzerinden Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla gerçekleştireceklerdir. Adayların ödemelerini yapmalarının ardından alacakları dekont ile birlikte başvurularını yapmalarını gerekmektedir.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

7 bin bekçi alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, sınav sonuçlarının 26 Ekim 2018 tarihinde açıklanacağını bildirdi. Ayrıca yapılan duyuruda, sınav sonuçlarına yapılacak itirazların ise 30 Ekim 2018 tarihine kadar aynı usüller üzerinden gerçekleştirileceğine değinildi.

Sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Uygulanan sınav binlerce adayın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen sınavın soru ve cevapları 22 Ekim 2018 tarihinde adaylara duyurulacak. Sınav soru ve cevaplarına yönelik diğer adaylarla birlikte görüşlerinizi belirtmek, fikir alışverişinde bulunmak için buraya TIKLAYINIZ.

Anında haberdar olun

7 bin bekçi alımına yönelik haberler, sınav sonuçları ve diğer tüm gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz. Böylelikle tüm gelişmelerden anlık olarak bildirim alabilirsiniz.

iOS: TIKLAYINIZ

Android: TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim