Ülkemizde birçok vatandaşın emekli olması için sağlaması gereken şartlardan biri de prim gün sayısını tamamlamak olup bu noktada prim gün sayısı eksik olan ama yaş ve sigorta şartını sağlayan vatandaşlara SGK’dan müjde geldi. Buna göre prim gün sayısı eksik olması durumunda emekli olamayan vatandaşlar, bu eksik prim günlerini tamamladıktan sonra emekli olabilmekte ve toplu para alabilmektedir. İlgili açıklamanın detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Toplu Para Almak İçin Şartlar?

Emekli olma şartını sağlayan vatandaşlar ister toplu ister maaş şeklinde yatırılan primlere göre belirli bir miktar para almaktadır. Buna göre SGK’da toplu para ödemesi almak için kadınların 20 erkeklerin ise 25 yıl hizmet süresini tamamlaması gerekmektedir. Ayrıca emeklilik için istenilen yaş şartının da sağlanması, sigortalı olarak bir yerde çalışmamak ve BAĞ-KUR’lu olmamak da toplu para almak için vatandaşların sağlaması gereken şartlar arasında yer almaktadır.

Toplu Para Nasıl Alınır?

Yukarıda yer alan şartları sağlayan ve toplu para almak isteyen vatandaşların izlemesi gereken adımlar şu şekildedir. Vatandaşlar ilk olarak kuruma ilgili toplu para alımı için dilekçe yazmaları istenmektedir. Fakat dilekçe ile ödenecek olan primlerde doğum ya da askerlik borçlanması için yapılan borçlanma ödemeleri iade edilmemekte olup adayların kurumu arayarak detaylı bilgi alması da mümkündür.