Türkiye pandemi ile mücadele kapsamında yeniden kısıtlamalara başladı Buna göre hafta içi her gün akşam saat: 21.00'dan başlayarak sabah saat: 05.00'e kadar süren ve hafta sonu ise tüm gün süren sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Peki şehirler arası yolculuklar kapatıldı mı, şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler nasıl izin alabilir, seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Şehirlerarası Yolculuk Yasak Mı?

Şu an için şehirler arası yolculuklarda her hangi bir kısıtlama yok ve yolcular muaf sayılabilmektedir. Ancak varış noktalarında direkt eve değil sokakta, caddede bir noktaya gitmek isteniyorsa kesinlikle kaymakamlıktan izin belgesi alınmalıdır.

Şehirlerarası Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

En yakın kaymakamlığa giderek ya da e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığının uygulamalarından olan seyahat izni sekmesine giriş yaparak karşınıza çıkan formu doldurabilir, birkaç saat içerisinde online ortamdan izin belgesi alabilirsiniz.

Hafta Sonu Seyahat Edilir Mi?

Hafta sonu tam kapanma olduğu için vatandaşların yolculuk etmesi için kaymakamlıklardan ya da e-devletten üstte yazdığımız adımları izleyerek seyahat izin belgesi alması gerekmektedir. Her hangi bir belge verilmemekte direkt izin verildi şekilde uyarı çıkmaktadır. Asayiş noktalarında T.C. kimlik numaranız sorgulandığında direkt izinli olduğunuz anlaşılmaktadır.

Editör: TE Bilisim