Bu sene bilindiği üzere kamuya ciddi bir atama yapılması bekleniyordu ilanlar art arda yayımlandı ve seçim öncesi 30 bin kişilik memur alımı ilanı yayımladı. Peki daha hangi kurumlar ilan yayımlayacak? İşin Olsa ekibi olarak yayımlanmış olan ilanları ve daha yayımlanması beklenmekte olan ilanlar hakkında tüm bilgileri sizlere veriyoruz.

YAYIMLANAN İLANLAR NEDİR?

Farklı kamu kurumları toplam 30 bine yakın memur alımı ilanı yayımladı. Peki bu kurumlar hangileridir? Yayımlanan ilanlara bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in 5 bin öğretmen, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi 5 bin memur, Adalet Bakanlığı 14 bin 504 ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bin 750 memur alımı ilanı yayımladığı görülmektedir. Yani 5 kurum toplam 30 bine yakın kamuya atama yapacak. Bu kurumlar haricinde ilan yayımlamış olup ilanın başvuru süresi geçmiş olan kurumlar da bulunmaktadır. Yukarıda verilmiş olan kurumlar Büro Personel, Zabıta Katibi, İcra Katibi, Şoför, Hizmetli, Öğretmen, Kaloriferci, Aşçı, Sağlık Memuru, İnfaz ve Koruma Memuru, Teknisyen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, İstastikçi, Mübaşir, Muhafaza memuru, Muayene Memuru, Antranör, Spor uzmanı, Avukat, Mühendis, Mimar, Postacı, Gişe ve Büro Görevlisi gibi pozisyonlar için atama gerçekleştirmektedir. Peki bu kurumlar haricinde kamuya daha kaç kişilik atama ilanı yayımlanacak?

HANGİ KURUMLARIN İLANI BEKLENİYOR?

Seçim öncesi 30 bine yakın memur alımı ilanı yayımlandı. Peki hangi kurumların ilanı daha bekleniyor? Buna göre en çok adayların gözleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün bin 600 kişilik büro memuru, Sağlık Bakanlığının 18 bin memur, Maliye Bakanlığının bin memur, Türkiye İş Kurumunun bin (1.000) iş ve meslek danışmanı ile 750 büro memurunda olduğu görülmektedir. Öte yandan Jandarma Genel Komutanlığının uzman erbaş ve uzman çavuş rütbeli Jandarma Özel Harekat JÖH ilanı da uzun süredir bekleniyor. Yine askerlik şartsız ve KPSS şartsız olması durumunda yüz binlerce kişinin başvuru yapması beklendiği Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanı da merakla beklenmekte olan ilanlar arasında yer almaktadır.

Peki yukarıda verilmiş olan kamu kurumlarının ilanları ne zaman yayımlanacak? Buna göre Türkiye İş Kurumu İŞKUR'un bin (1.000) iş ve meslek danışmanı ile 750 büro memuru alımı hakkında geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından da özel bir açıklama yapılmıştı bu atamanın bu sene içerisinde yapılması beklenmekte olup Sağlık Bakanlığının 18 bin memur ataması büyük ihtimal ile seçim sürecine az bir süre kala ya da seçim sürecinin tamamlanmasından bir süre sonra yapılması ön görülmektedir.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ATAMA YAPACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğünün 13 bin polis memuru ile her sene binlere adaya ehliyet verdiği bilinmekteydi. Bilindiği üzere ehliyet için başvurular kabul edilmekte, bilgisi olmayan adaylar yönlendirilmekte, tüm evraklar toplanmakta, evraklar incelenmekte ve gerekli baskılar yapılarak adayların ev adreslerine ehliyetleri gönderilmektedir. 13 bin polis memurunun baktığı tüm bu işlemler şu anda personel yetersizliği bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne kalmış durumdadır. Bu sebepten dolayı nüfus memuru kadrolarına yakın zamanda çok sayıda atamanın yapılması bekleniyor. Ancak net olarak bir tarih verilmiş değil. Maliye Bakanlığının bin memur alımı yıl başında yayımlanan performans programında ön görülen rakam olarak açıklanmıştı. Bu sebepten dolayı bu sene içerisinde ilanların yayımlanması tahmin edilmektedir.

Peki merala beklenen Jandarma Özel Harekat JÖH ve Polis Özel Harekat PÖH ilanları ne zaman yayımlanacak? Jandarma Genel Komutanlığının bu sene içerisinde mutlaka açığın kapatılması için JÖH ilanı yayımlaması bekleniyor ve Jandarma artık İçişleri Bakanlığına bağlandığı için bu sene içerisinde ilanları farklı şekilde yayımlayabilir. Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanının ise büyük bir ihtimal ile 23. dönem POMEM kapsamında yayımlanacağı ön görülmektedir. 23. dönem POMEM alımlarının ise Eylül ayı içerisinde yapılacağı daha önceki haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılmıştı.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER