Ülkemizin önemli kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Sayıştay Başkanlığı yıl içerisinde aralıklarla açıktan atama ile memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz günlerde hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu ve memur alımı yapılacağı öğrenildi.

Buna göre Sayıştay Başkanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere farklı pozisyonlar için toplam 45 memur alımı yapacak. Peki hangi pozisyonlar için memur alımı yapılacak ve memur alımı ilanına başvuru yapacak olan adayların hangi şartlara sahip olması gerekiyor? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

POZİSYON İLE ARANACAK ŞART DETAYLARI NEDİR?

Sayıştay Başkanlığı 45 memur alımı yapıyor. Peki pozisyon nedir? Buna göre iç denetçi yardımcısı kadrosu için 45 kişilik atama yapılacaktır. Peki aranacak şartlar nedir? İlan incelendiğinde 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ( 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu olmak ), Sağlık açısından Denetçilik görevini yapmasına engel olacak herhangi bir problemi bulunmamak ve fakültelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları arandığı görülmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Sayıştay Başkanlığı iç denetçi yardımcısı kadrosu için 45 memur alımı yapacak. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre başvurular 18 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayacak ve 30 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular hakkında tüm detayları öğrenmek için adayların aşağıdaki resmi ilanı incelemesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim