Ülkemizde bir diğer en çok atama ve personel alımı gerçekleştirmekte olan bakanlık olarak bilinmekte olan Sağlık Bakanlığı her snee farklı branşlar için ciddi şekilde atamalar gerçekleştirmeye devam etmekte olup özellikle geçen sene ki yayımlamış olduğu işçi alımı ilanları yoğun rağbet görmüştü. Buna göre Sağlık Bakanlığının bu sene de işçi alımına devam etmesi ve toplamda ise 30 bin kişilik atama yapması beklenmektedir. Peki Sağlık Bakanlığı hangi kadrolar için alım yapacak?

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Sağlık Bakanlığının hali hazırda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı ile KPSS 2020/4 ataması sürüyor. Bu atamalar kapsamında 8 bin 844 kişilik personel alımı yapılacak olup bu atama da hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, fizyoterapist vb. gibi kadrolar için personel alımları yapılmakta olup yine aynı sene içerisinde ilk defa ve yeniden atama kurası ile tabip alımı ve yine işçi alımları yapılması bekleniyor.

Alımlar Nasıl, Ne Zaman Yapılacak?

8 bin 844 kişilik sağlık personeli alımı ilanı KPSS 2020/4 ataması ile devam etmekte olup bu ilana müracaat etmek isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanına sahip olması gerekmekte olup başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başladı. Yine ilerleyen haftalarda ilk defa ve yeniden atama kurası ile tabip alımı yapılamsı beklenirken bu sene 12 bin kişilik işçi alımı da yapılması ön görülüyor. Fakat işçi alımının nasıl yapılacağı ve ne zaman yapılacağına dair henüz net bir gelişme bulunmamaktadır.