Sağlık Bakanlığı pandemi sürecinden dolayı bu sene ciddi bir atama yaptı. Sene başından beri iki atama gerçekleştirmiş olan Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik bir atama daha yapacak. Bilindiği üzere bu sene 14 bin kişilik işçi kadrosu için de alım yapılmıştı. Kura ile doktor atamalarından sonra rekor alım yapan Sağlık Bakanlığından yeni bir atama müjdesi daha geldi.

Personel Eksiklikleri Tamamlanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında Sağlık Bakanlığında 1 milyon 100 bin sağlık personelinin bulunduğu 83 milyon vatandaşa hizmet verildiğini belirtirken personel kadrosundaki eksikliklerinin tamamlanacağını müjdeledi.

Bakan Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi olarak "Tüm insan gücü planlarımıza rağmen hekim sayımızda OECD ülkelerine göre geride olduğumuzu biliyoruz. Başta hekimler olmak üzere sağlık personelinde hızlı bir artış göstermemize rağmen açığımızın bir süre daha devam edeceği anlaşılmaktadır" açıklamasını yaptı. Sağlık personelindeki açığın bir süre daha devam edeceği açıklaması 12 bin personel alımından sonra atamaların yoğun bir şekilde devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Şoför Alımları Yoğunlaşıyor

Sağlık Bakanlığına önümüzdeki sene için yüzlerce ambulans alımı yapılacak olup şu an için TYP ile geçici süreli istihdam edilen personellerin yerine seneye kadrolu personel atamaları yapılacak. Yine ambulanslarda görevli hemşire, doktor, ATT, paramedik gibi kadrolar için de atamalar gerçekleştirilecek.

112 çağrı merkezi için personel alımının da müjdesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verilmişti. Yine Türkiye'nin dört bir yanında bulunan hastaneler şehir hastaneleri üzerinde toplanmaya devam ederken yakın zamanda buralar için temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, danışma, hasta kayıt - kabul vb. gibi kadrolar için alımların yapılacağı ön görülüyor.

ATAMA İLANLARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAN UYGULAMAMIZI İNDRABİLİRSİNİZ.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan