Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere ihtiyaçların karşılanması için bazı yıllarda daimi devlet işçisi alımı ilanı yayımlamakta ve temizlik görevlisi ile güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirmektedir. Bu alımlarda Sağlık Bakanlığı en az ilkokul mezunu olmak şartı aramakta olup adaylar arasında kura çekilişi yapılmakta ve kurada adı çıkanlar hızlı bir şekilde mülakata alınarak yerleştirme işlemleri yapılmaktadır. Pandemi sürecinde bir kere Sağlık Bakanlığı 14 bin kişilik işçi alımı ilanı yayımladı fakat sonra her hangi bir ilan yayımlanmadı. Buna göre Sağlık Bakanlığı yeni dönemde temizlik görevlisi ile güvenlik görevlisi alımlarını ne zaman yapacak, alım olacak mı?

Alım Olacak Mı?

Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere sağlık çalışanlarının izinlerini iptal etti, emeklilik ve istifa dilekçelerini de geri döndürme kararı aldı. Buna göre personel eksikliklerinin karşılanması için de yakın zamanda 18 bin kişilik sağlık çalışanı alımı yapılması bekleniyor. Şu anda yeni bir işçi alımının yapılıp yapılmayacağı ya da yapılırsa tarihin ne zaman olacağı bilinmiyor.

Şehir Hastanelerine Alınabilir

Şehir hastanelerinde şu anda taşeron olarak bazı personeller istihdam etmekte ve bu personeller devlet kadrosunda gözükmemektedir. Aracı firmalarının kaldırılması için Türkiye'nin dört bir yanında bulunan şehir hastaneler için yakın bir zamanda temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi gibi pozisyonlar için devlet işçisi alımı yapılabilir.